Waarom moet mijn hond gecastreerd of gesteriliseerd worden?

Wij leggen deze verplichting op omdat we vinden dat er met de honden niet meer dient gefokt te worden. De asielen zitten overvol van oeps-nestjes, van mensen die het niet nodig vonden hun dier te laten castreren/steriliseren.

Reuen worden minder hevig, markeren niet meer en lopen niet meer weg door elke loopse teef die ze ruiken.

Vooral voor teefjes is het beter voor hun gezondheid omdat ze minder vaak pyometra's (baarmoederontstekingen) krijgen. Indien die al ver gevorderd zijn kunnen ze er zelfs aan sterven. Ook melkkliertumoren komen vaker voor bij niet gesteriliseerde teven.

Enkel bij honden die door medische reden niet meer kunnen/mogen gesteriliseerd of gecastreerd worden maken we een uitzondering. Dit dient door een erkende dierenarts schriftelijk bevestigd te worden. Anders is er geen enkel indicatie om dit niet te doen.

Mijn dierenarts zegt dat mijn hond zwaarder en rustiger gaat worden als ze gesteriliseerd of gecastreerd is.

Het gewicht van je hond kan je perfect onder controle houden met goede voeding.

Indien uw hond nog voldoende beweging krijgt en als de rituelen en gewoontes aangehouden worden, gaat er weinig of niks veranderen.

Indien je reu heel veel geslachtsdrift heeft zal dat inderdaad verminderen .Daardoor zullen ook de frustraties van je hond verminderen. (ontsnappen/uitbreken en rijgedrag is frustratiegedrag!)

Een hond die rustiger is kan je ook beschouwen als een evenwichtigere hond.