Waarom een hond adopteren?

Een hond adopteren heeft volgens ons veel voordelen en weinig of geen nadelen.

Het spreekt voor zich dat het grootste voordeel is dat je een hond in huis haalt die je hier voor altijd dankbaar zal voor zijn.

Bovendien weet je ook welke hond je adopteert omdat het karakter en de gedragingen gekend zijn, je zal dus niet gauw voor verrassingen komen te staan.

Door te adopteren zorgen we er ook samen voor dat broodfok tegengewerkt wordt.

Als dat geen mooie deal is?

Wat als ik een hond wil adopteren bij Helping Dogs ?

In de eerste plaats willen we u graag feliciteren om een hond via onze organisatie te adopteren.

U heeft hier immers lang over nagedacht en weet dat u de hond werkelijk alles kan geven wat deze nodig heeft.

Vzw Helping Dogs ijvert voor de duurzame herplaatsing. Dit betekent ook dat wij ons het recht behouden om een adoptieaanvraag te weigeren indien de 'klik' er niet is. Aangezien het opvanggezin de hond goed kent, kunnen zij goed inschatten of deze zich er goed bij voelt.

Uiteraard begeleiden wij u ook graag verder na de adoptie!

Door op deze manier te werk te gaan merken we dat de honden die herplaatst werden, ook herplaatst blijven. De teller staat al op meer dan 400!

Concreet:

Indien u interesse hebt in 1 van onze honden, stuurt u een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met de naam van de hond waar u interesse in heeft.

U krijgt dan een adoptieaanvraag toegestuurd.

Deze adoptieaanvraag is een informatiefiche over uw woon-, werk- en gezinssituatie en wordt door ons bekeken in functie van de hond.

Deze adoptieaanvraag is geheel vrijblijvend en dus NIET bindend voor ons.

Uw profiel wordt besproken met de eigenaar en/of opvanggezin en na akkoord kan u gaan kennismaken met de hond.

Wij sturen u alle nodige gegevens per mail. U kan de hond echter niet meteen meenemen!

Als u na deze eerste kennismaking nog wil doorgaan met de adoptie dan komt er een vrijwilliger uit uw buurt op huisbezoek.

Tijdens dit huisbezoek wordt alles nog eens uitgebreid besproken en tips en tricks gegeven.

Als tijdens dit huisbezoek alles goedgekeurd is, dan zal de huisbezoeker samen met u het adoptiecontract goed doornemen en al uw vragen beantwoorden.

Het adoptiecontract zal dan ingevuld en ondertekend worden. Op dat ogenblik kan u kiezen om de adoptiebijdrage over te schrijven of aan de huisbezoeker te betalen. Zodra de betaling in orde is, vragen wij u om te wachten op onze bevestigingsmail om de hond op te halen. De ophaling gebeurt nĂ  afspraak met het opvanggezin/de eigenaars.

Zie ook het menu 'Werking': "Procedure voor Adoptie" voor meer info .