Wij adviseren om bij de komst van de hond toch enkele dagen thuis te zijn.

Voor de meeste honden is een weekend perfect. Op deze manier kunt u de hond rustig gewoon laten worden aan de nieuwe situatie in uw gezin.

Sommige honden zullen het in deze periode misschien moeilijk hebben wanneer u de deur uit gaat om te gaan werken. Ze zijn immers in een nieuwe omgeving met allemaal onbekende geurtjes!

Er zijn enkele gouden tips die we u hieromtrent graag willen meegeven...

  • Wanneer u de eerste dagen thuis bent, kunt u hierop al oefenen door te beginnen met enkele minuutjes de deur uit te gaan (of naar een andere kamer) en dit stelselmatig op te bouwen. U zult merken dat de hond nu weet dat u steeds terugkomt en er dus geen vuiltje aan de lucht is.

  • Het moment wanneer u vertrekt of thuiskomt is ook van cruciaal belang. De meesten onder ons zullen de hond meteen begroeten bij het thuiskomen of vaarwel zeggen bij het vertrek. Dit is echter niet bevorderlijk voor honden die verlatingsangst tonen omdat zij zich dan op dit moment gaan fixeren. Veel beter is om gewoon te doen alsof u nooit bent weggeweest en de hond pas aandacht te geven wanneer deze rustig is geworden.

  • Wat betreft het moment waarop u de deur uitgaat, is het aan te raden om niet steeds hetzelfde ritueel te herhalen. U kent het wel, u neemt de sleutels en de hond springt zowaar in uw nek van enthousiasme. Probeer dus ook hier om zo onopvallend mogelijk de deur uit te gaan. De hond zal hierdoor minder opgewonden zijn en de aandacht houden bij dat lekkere kauwbeen dat u voor hem hebt achtergelaten!

  • Wanneer u een nieuwe hond heeft, is de drang ook groot om deze aan iedereen te tonen. Probeer de hond toch één tot enkele weken te laten wennen aan uw gezin. Veel volk over de vloer brengt voor de hond ook stress mee.

  • Het gebeurt ook wel eens dat een hond na herplaatsing tegenovergesteld gedrag gaat tonen. Door het breken van gewoontes kan het zijn dat typische (goede of minder goede) gedragingen verdwijnen en andere zich vormen. In deze periode is het belangrijk om duidelijk te zijn en consequent te blijven. Zo helpt u de hond zijn plaatsje vinden in zijn nieuwe roedel.

  • Laat de hond dus rustig wennen aan de situatie en laat uw gezin gewoon hun dagelijkse rituelen aanhouden. De hond zal snel zijn ritme gevonden hebben en in geen tijd gelukkig bij u ronddartelen!

  • Aarzel niet om ons te contacteren wanneer u vragen of hulp nodig heeft!! This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.