Waarom een hond herplaatsen?

Soms brengt het leven ons situaties waardoor we met pijn in het hart afscheid moeten nemen van onze beste vriend.

Op zo een moment wil je wel dat je trouwe viervoeter nog een mooie toekomst tegemoet gaat. Het liefst van al zou je iemand willen vinden in je directe omgeving zodat je er gerust in bent en de hond eventueel nog kan zien. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk.

Door een hond te herplaatsen via vzw Helping Dogs kan je er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt om de juiste match te vinden. Ondertussen verblijft de hond nog in zijn huidige thuis of onder de vleugels van een opvanggezin. Op deze manier wordt de stress bij het dier sterk gereduceerd.

Niet alleen de hond wordt hier gelukkiger van maar ook jij kan op je beide oren slapen.

Op het einde van de rit is iedereen tevreden, dat is waar wij voor streven!

 

Wat als ik een hond wil afstaan?

U stuurt een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. De verantwoordelijke Intake zal u de nodige informatie en documenten toesturen.

Daarna dient u :

  • De afstandsverklaring ingevuld en ondertekend op te sturen naar Helping Dogs – Heerweg zuid 226 9052 Zwijnaarde. Ook een medisch verslag van je dierenarts i.v.m. de huidige medische toestand van je hond verwachten we erbij .
  • De infofiche in te vullen en terug te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , samen met een 5-tal mooie foto's.
  • Als de hond bij u kan blijven tot de adoptie dan vragen we u 20 euro administratiekosten te storten op de rekening van Helping Dogs.
  • Zodra de betaling binnen is,en alle documenten en foto's zijn ontvangen, zal uw hond op al onze sites geplaatst worden.
  • Indien uw hond niet bij u kan blijven, zal er worden bekeken in welk opvanggezin hij/zij terecht kan. Indien er op dat ogenblik nog geen opvangplaats vrij is zal hij/zij, indien door u gewenst, op de wachtlijst geplaatst worden. Gelieve dit duidelijk te vermelden in uw antwoordmail !
  • Voor deze opvang vragen we 80 euro om de 1ste kosten van het opvanggezin te dekken.
  • Uw hond dient volledig geënt te zijn en gechipt te zijn. Ook vragen wij dat de hond behandeld is tegen wormen en vlooien. Indien dit nog niet gebeurd is, dient u dit te laten doen vóór de hond in opvang gaat of geadopteerd kan worden.